W jaki sposób wybrać wózek lub rower gastronomiczny dla siebie?

Miasta pełne są restauracji, kawiarni i pubów – jak więc wyróżnić się na ich tle? Jak zrobić to, gdy budżet jest mocno ograniczony, a rynek przepełniony? W dzisiejszych czasach odpowiedzią na te pytania jest mobilna gastronomia, która zbiera niemal same pozytywne komentarze. Ludzie doceniają fakt, że mogą kupić dobre jedzenie w łatwo dostępnym miejscu, bez kolejek i bez wchodzenia do lokalu.

Mobilne punkty są coraz częściej wybieraną opcją nie tylko przez klientów, ale także przez przedsiębiorców. Jeżeli jesteś jednym z nich, w tym artykule pomożemy Ci zdecydować, jaki pojazd będzie dla Ciebie najodpowiedniejszy i jakie informacje pomogą w podjęciu właściwego wyboru. Zapraszamy do lektury!

Pojazd gastronomiczny dopasowany do produktu, który sprzedajesz

W przypadku mobilnej gastronomii liczy się przede wszystkim to, jaki produkt chcemy sprzedawać i gdzie chcemy to robić. Jeżeli jesteśmy pewni tych dwóch kwestii, wybór odpowiedniego pojazdu nie powinien być ciężki. W sklepie Foodbike oferujemy następujące modele:

Ergonomiczny i lekki rower gastronomiczny

Rowery, znane też jako riksze gastronomiczne, to idealny wybór dla tych przedsiębiorców, którzy chcą sprzedawać gotowe przekąski albo napoje. Najbardziej polecane są do produktów, które nie wymagają obróbki termicznej, ale można też zamontować w nich np. ekspres do kawy. Rowery najczęściej można spotkać w parkach i na ulicach dużych miast.

Idealny do sprzedaży lodów i bardziej skomplikowanych dań – wózek gastronomiczny

Wózek do najlepsza opcja dla osób, które chcą oferować produkty i dania zajmujące nieco więcej miejsca i takie, które trzeba obrobić, np. usmażyć lub podgrzać. Jeżeli mamy bardziej rozbudowane menu, wózki będą najlepszą opcją. Spokojnie można w nich umieścić konserwatory czy palniki. Świetną opcją jest też wbudowanie witryn chłodniczych, dziki którym jedzenie prezentuje się lepiej.

Włoski klimat w Polsce – zabudowy Piaggio Ape

Piaggio Ape od Foodbike przywodzą na myśl włoskie klimaty i zdecydowanie przyciągają wzrok na polskich ulicach. Są stylowe, oryginalne i jeszcze nie tak popularne jak rower, co może dodatkowo podwyższyć zainteresowanie potencjalnych klientów. Sprawdzają się na każdą porę roku i są też najlepszym wyborem, gdy w grę wchodzą podróże na większe odległości. Powierzchnia robocza jest duża, można zamontować w nich wszelkie potrzebne wyposażenie, np. zlew, kuwety, pojemniki na wodę itp.

Liczy się także to, co na zewnątrz pojazdu gastronomicznego

Przywiązujemy uwagę do wszystkich detali. Nasze pojazdy są nie tylko funkcjonalne, ale też modułowe. Dodatkowo, możemy dopasować je do indywidualnych potrzeb pod względem wizualnym. Rowery czy wózki kojarzą się najczęściej z nieprzemijająco modnym stylem retro. Ich finalny wygląd zależy jednak od woli kupującego. W Foodbike sporządzamy projekt graficzny, który idealnie przedstawia, jak będzie wyglądać dany model. Oferujemy także lakierowanie, wybór oświetlenia – sprawia to, że każde zamówienie jest spersonalizowane i niepowtarzalne.

Przed podjęciem decyzji i w razie jakichkolwiek pytań, warto skontaktować się z Foodbike – w każdym przypadku dokładamy wszelkich starań, aby nasz klient otrzymał pojazd, dzięki któremu dzień pracy stanie się przyjemniejszy i efektywniejszy.

Wymienne wyposażenie – możesz zmienić profil swojej działalności kiedy tylko chcesz

Mobilny pojazd gastronomiczny to bardzo elastyczny biznes – niekiedy wystarczy wymiana jednego urządzenia, aby rozpocząć zupełnie inną działalność. Właściciele wózków i rowerów gastronomicznych stosują rozwiązania, dzięki którym mogą prowadzić swoją działalność przez cały rok.

Jak to wygląda w praktyce? Dla przykładu: rower gastronomiczny wyposażony w konserwatory do lodów świetnie sprawdza się latem. Ludzie kupują mroźne przysmaki, a właściciele zarabiają krocie. Jednak gdy nadchodzi koniec sezonu letniego nie muszą oni chować swojego pojazdu w garażu. Inwestując stosunkowo małe pieniądze w dodatkowe wyposażenie i maszyny, na przykład ekspres do kawy, mogą przebranżowić swój biznes i pozostać na rynku przez cały rok.

Proponujemy najlepsze rozwiązania dla Twojego biznesu – Foodbike

Zastanawiasz się, czy warto inwestować w rower albo wózek? Masz swoją wizję prowadzenia mobilnej działalności gastronomicznej, ale nie wiesz, jaki pojazd będzie spełniał wszystkie Twoje potrzeby? W Foodbike nie tylko doskonale znamy rynek gastronomiczny w Polsce, ale też wiemy, jakie decyzje podejmować, by biznes naszych klientów świetnie prosperował. Ponadto, dbamy o kwestie konserwacji i serwisu urządzeń, abyś Ty mógł w pełni skupić się na swojej pracy.

Chcesz rozpocząć swój własny biznes na kółkach? W celu wybrania najodpowiedniejszego pojazdu gastronomicznego, który będzie służył do pracy Tobie i Twoim pracownikom, skontaktuj się z nami. Oferty Foodbike zawsze dopasowywane są indywidualnie do potrzeb klientów. Zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby krok po kroku zaprojektować i stworzyć model, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Zapraszamy!

Komentarze z facebooka